Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
O rany, a mi być może będą wywoływać wcześnniej poród, bo dzidź duży okaże się za tydzień po usg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
byłam dziś z moim synkiem u lekarza polskiego co by było łatwiej mi się dogadać i co z tego wyszło wspaniała pani doktor zamiast kropli do oczu zapisała krople do uszu dobrze ze kobieta w aptece kumata i mi sie spytała do czego maja byc te krople bo ani nie myśle jak bym kroplami do uszu zakraplała oczy ręce opadają normalnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Monia,zarty jakies czy co??? To by dopiero bylo. A co jest Oskarowi? Ma cos z oczkami?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
a ja bylam wczoraj na kontroli u mojej lekarki i pytam ja o wizyte na odziale polozniczym kiedy bede mogla pojsc czy cos dostane. A ona do mnie ze nie ma czegos takiego i to sie na wlasna reke zalatwia :/ dziwne bo jakos wszyscy to maja normalnie
a! wiecie jak jest z nav-em jesli chodzi o chorobowe? czy oni beda mi zabierac wg mojej tabeli podatek czy moze 36% jak przy zasilku dla bezrobotnych?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
ŻADNE ŻARTY AGA SAMO ŻYCIE DZISIAJ JUŻ TROSZKĘ LEPIEJ ROPIAŁY MU OCZKA CAŁY WEEKEND PRZEMYWAŁAM RUMIANKIEM I MOIM MLEKIEM NO I WCZORAJ WYBRAŁAM SIE DO LEKARKI W SUMIE TO NAWET MI NIE POWIEDZIAŁA CO JEST PRZYCZYNĄ MASAKRA JAKAŚ WCZORAJ JESZCZE MIAŁ DRUGĄ DAWKE ROTARIXU DOBRZE ZNOSIŁ TĄ SZCZEPIONKE NIE MIAŁ GORĄCZKI ANI NIC WIEC OK
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Monia,jak bym ja kopla w d..., to by gwiazdy zobaczyla Dobrze,ze Oskar ma super mame i nic sie nie stalo Julce tez jakis czas temu zaropialo jedno oczko. Normalnie po przebudzeniu musialam jej pomagac otworzyc. Ale jej pomoglo moje mleko. Kilka razy przemylam i przeszlo.
A ma Oskar ciemieniuszke? Bo Julce chyba wlasnie to sie pokazalo na glowce.
wera1517, to nie jest normalne,ze dostaje sie zaproszenie do ogladania szpitala. Moze bylo cos takiego kiedys. Teraz organizuja te kursy po 30 tygodniu ciazy i wtedy mozna szpital zobaczyc.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
aha, bo zdziwilo mnie to bo znajoma norweszka ktora rodzila niecale pol roku temu mowila ze jest cos takiego, ze jej lekarka ja na to umawiala i mowia wtedy tez co zabrac ze soba do szpitala, bo co szpital to roznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Wera1517 u mnie też nie ma czegoś takiego jak oglądanie szpitala, etc. Szpital również nie organizuje spotkania dla mam w ciąży, tak więc my zapisaliśmy się na weekendowy "kurs" prywatnie. Mam nadzieję, że zdążymy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Hejka dziewczynki-witajcie z powrotem,to znowu ja
Tak jak mowilam wszystko oki wiec do domku-po norwesku hihi Wiem ze oni tu maja zasade ze ciaze uznaje sie ze jest o czasie od 37 tygodnia ciazy do 42 wiec spoko.. Wszystko odbylo sie tak jak pisalam ze sie spodziewam po przeczytaniu na stronie ahusa. Polezalam najpierw troche z aparatura na brzuszku zeby serduszka posluchac i na wykresik popatrzec a pozniej mialam wizyte z lekarzem ( lekarka ) i zorbila mi usg plus badanie ginekologiczne-ktorego to nikomu nie zycze bo bolalo tak masakrycznie ze lzy same lecialy,tak mi gleboko te lapska pchala.. No i z malutkim wszystko perfekt,siedzi sobie wysoko jeszcze,zadnych rozwarc nie ma wiec do domku Jak sie nic do piatku nie wydarzy to w piatek na 11:00 mam sie zglosic na porodowke i wtedy zostane juz w szpitalu..wiec czekamy do piatku teraz dziewczyny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
joanna zielinska
(tolka12)
Wiking
Witam wszystkie mamuśki.Jestem tu pierwszy raz choc przejrzałem juz pare waszych postów.Mam mały problem i mam nadzieje że mi pomożecie otóż zaczne może tak :To moja druga ciąża obecnie jestem w 9 tyg.Z pierwsza ciążą miałam problemy leżałam 3 miesiące w szpitalu.Teraz gdy sie tylko dowiedziałam poszłam do lekarza opowiedziałam jej wszystko i skierowała mnie do gina z czego sie bardzo ciesze.Ale mam problem ze zwolnieniem mam ciężką prace muszę dzwigac pracuje w fabryce budowlanej.Pani doktor powiedziała że nie da mi zwolnienia bo to jest zbyt wczesna ciąża (6 tydz)i przy tak wczesnej ciąży zdarza sie ze można poronić i ona zwolnienia mi nie da.Zaczełm miec zawroty głowy wiec posylam do niej i okazalo sie ze mam bardzo niskie cisnienie ale lekarz powiedzial ze to nic groźnego ale wyprosilam zwolnienie na 50%dałm to pracodawcy a on powiedział jak jestem w ciąży to nie ma dla mnie pracy którą moge wykonywac i napisal to pani doktor.Pracodawca mnie zrozumiał pani doktor nie potrafi.Zaniosłem jej to zaświadczenie od pracodawcy to wrecz byla zła i z wielką łaską wypisała mi zwolnienie na 100% ale zapowiedziała że cyt."niech nie myśle że będę siedzieć na zwolnieniu do końca ciąży"Czy ona moze nie wystawic mi zwolnienia jeśli pracodawca nie ma dla mnie pracy?Za każdym razem ide do niej w wielkim stresie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok